Nederland investeert in cybersecurity voor het MKB

Redactie WINMAG Pro
Het was de vraag hoeveel cyberdreigingen er nog moesten plaatsvinden voor Nederland om meer te investeren in cybersecurity. Security voor vitale infrastructuren was er al, en vanaf volgend jaar komt er ook een oplossing voor het MKB.

Zo wordt er volgend jaar een Digital Trust Centre (DTC) opgericht waarin jaarlijks 2,5 miljoen euro geïnvesteerd wordt. Dit schrijft demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Het DTC is met name bedoeld voor bescherming tegen cyberaanvallen van het MKB in de niet-vitale sector. Voor de vitale sector, waaronder energie- en telecombedrijven vallen, was er al bescherming in de vorm van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Digital Trust Centre

Een oplossing als het Digital Trust Centre is hard nodig. Nederland ligt, als we de strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber van het ministerie van Defensie moeten geloven, constant onder vuur van cybercriminelen. In totaal trekt het kabinet 26 miljoen euro uit voor cybersecurity, waarvan dus 2,5 miljoen euro naar het DTC gaat. Het DTC moet een platform worden waar bedrijven zich kunnen melden met cyberincidenten. Een belangrijke rol is weggelegd voor samenwerkingsverbanden tussen organisaties onderling.

Waar het DTC gevestigd wordt is nog niet bekend gemaakt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie