Netflix voegt vooruitspoelknop toe aan app

Jordi Smit
Netflix heeft een knop om in een video tien seconden vooruit te springen toegevoegd aan zijn app voor iOS. Het was al mogelijk om tien seconden terug te spoelen.

Vernieuwde functies Netflix

De knoppen om terug- en vooruit te spoelen zijn ook te bedienen door twee keer snel aan linker- of rechterkant van de videospeler te drukken. Ook is de app met de laatste update voorzien van een grotere afspeel- en pauzeknop. Daarnaast zijn onder aan de videospeler voortaan knoppen te vinden waarmee gebruikers andere afleveringen van een serie kunnen bekijken en direct de volgende aflevering kunnen afspelen.

Eerdere toevoegingen Netflix

Netflix voegde de nieuwe functies enkele weken geleden al toe aan de app van mobiele apparaten van het besturingssysteem Android. De vernieuwde afspeelknoppen werden al in mei toegevoegd aan de Android-versie van de app. Ook op de website van de streamingsdienst kunnen gebruikers vergelijkbare knoppen gebruiken om door de video te navigeren.

YouTube

Netflix lijkt bij de nieuwe videospeler geïnspireerd te zijn door de nieuwe versie videospeler die online dienst YouTube enkele maanden geleden voor het iOS-besturingssysteem introduceerde. De nieuwe app voor iOS van Netflix is gratis in de Apple Appstore te downloaden en heeft als versienummer 11.12.0. Om naar content te kijken, is een abonnement nodig.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi