NETGEAR komt met 5G hotspot

Aimée van Vuuren
Afgelopen jaar heeft NETGEAR samengewerkt met AT&T om de eerste te zijn die een device met 5G aanbied in de Verenigde Staten, de NETGEAR Nighthawk 5G Mobile Hotspot.

NETGEAR Nighthawk 5G Mobile Hotspot

De mobiele hotspot is in december uitgekomen en is toen beschikbaar gemaakt in twaalf steden om het uit te testen. Door de succesvolle tests is er nu 5G+-coverage in negentien steden en dit aantal wordt nog meer. NETGEAR is blij met een nieuwe mijlpaal van AT&T aan het einde van vorige maand. De hotspot had toen een snelheid van twee gigabits per seconde op de AT&T’s live reclame voor 5G-netwerk in Atlanta. Deze snelheid staat gelijk aan het downloaden van een twee uur durende HD film in tien seconden.

LEES OOK: NETGEAR Smart Managed Pro Switch zorgt voor meer controle

AT&T gaat aan de slag

Er worden grote stappen gemaakt op het gebied van de wereld kennis laten maken met het draadloze netwerk van 5G. AT&T is al aan het werk om het 5G-netwerk te implementeren in de film-, studie- en architectuurindustrie.

Constructie directeur van HCS Inc. General Contractor Mike Ballerino vertelt: ‘We werken met grote hoeveelheden gegevens. De 5G-hotspot is geweldige manier voor ons om bestanden over te zetten, met name op de site, zonder het proces aan te hoeven passen. Met onze twee mobiele 5G-hotspots houden we de workflow soepel, perfect voor wanneer we niet op kantoor zijn. Het helpt ons taken sneller uit te voeren dan ooit.’

Er zullen ons nog veel meer nieuwe uitvindingen op het gebied van 5G te wachten staan. Of er binnenkort ook in Nederland 5G wordt aangeboden is nog niet bekend.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée