NETGEAR lanceert Orbi 970 Serie met nieuwste WiFi 7

Redactie WINMAG Pro

NETGEAR, expert in netwerkproducten, biedt vanaf vandaag officieel het Orbi 970 Mesh Systeem aan in Nederland. Dit Mesh-systeem werkt op de nieuwste en krachtigste WiFi technologie (WiFi 7), en zorgt daarmee voor nog hogere snelheden en betere internet prestaties. Dit systeem is vanaf nu online te bestellen als pre-order.

Tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd van onze netwerkverbinding. Inmiddels zijn er voor veel huishoudens snellere multi-gig internetsnelheden beschikbaar, maar worden er per gezin ook steeds meer slimme apparaten, zoals laptops, telefoons, beveiligingssystemen of televisies met 4K/8K video streaming, aangesloten op het WiFi-netwerk in huis. De eisen die gesteld worden aan netwerkverbindingen zijn veranderd en zodoende ziet NETGEAR de behoefte aan een netwerkverbinding met hogere WiFi-snelheden, lagere latency en meer capaciteit de laatste jaren toenemen. 

"De lancering van de Orbi 970-serie is een belangrijke mijlpaal voor ons. Wij zijn enthousiast dat we met WiFi 7, onze unieke Quad Band-technologie en backhaul, een van de weinige routers zijn die ieder hoekje van een huis kan voorzien van een stabiele en wel tot 2,4 keer snellere verbinding dan WiFi 6", zegt David Henry, VP & General Manager van Connected Home Products and Services. "Onze uitgebreide radiofrequentie-expertise en nieuwe technologie, gecombineerd met de mogelijkheden van WiFi 7, zorgen voor snel internet en een goed beveiligd netwerk voor alle verbonden slimme apparaten in het Orbi 970-netwerk.”

Belangrijkste kenmerken van de Orbi 970 serie:

  • Quad-Band technologie en Enhanced Dedicated Backhaul voor ononderbroken high-speed WiFi.
  • De Smart Connect-functie selecteert intelligent de snelste WiFi-band voor elk verbonden apparaat.
  • De 10 Gig internetpoort, in combinatie met 10Gbps- en 2.5Gbps-Ethernetpoorten, zorgt voor razendsnelle snelheden.
  • Strak ontwerp met 12 sterke interne antennes voor volledige dekking.

Naast bovenstaande functies wordt de Orbi 970-serie geleverd met een jaarabonnement op NETGEAR Armor, de beveiligingsoplossing die automatisch alle aangesloten apparaten op het netwerk beveiligt. Ook maakt NETGEAR’s Smart Parental Control het mogelijk om de online activiteiten van je kinderen te beheren, voor verantwoord internetgebruik. De NETGEAR Orbi-app maakt de installatie eenvoudig en biedt de mogelijkheid om extern je netwerk te beheren vanaf elke locatie. Basisfuncties zijn gratis, en ook is er een Premium Abonnement waar je gebruik van kunt maken na een proefperiode van 30 dagen.

Beschikbaarheid

De Orbi 970-serie is verkrijgbaar in het zwart of wit.  Het systeem is te koop als 2-pack (Orbi RBE972S) en 3-pack (Orbi RBE973S) voor een groter bereik, tot maar liefst 660m2. Beide systemen ondersteunen tot maximaal 200 apparaten. Extra satellieten kunnen worden toegevoegd om de dekking verder uit te breiden. Deze zijn uitgerust met high-speed Ethernetpoorten (RBE970).

De 3-pack Black Edition is exclusief verkrijgbaar via de NETGEAR Store en is vanaf vandaag beschikbaar voor Pre-Order. Consumenten kunnen de levering al eind deze maand verwachten. 

 

Ook interessant:

Lees hier: Amsterdamse DataSnipper haalt €91,3 miljoen op om wereldwijd accountants te versterken met AI

Lees hier: Tweeslachtig Scenario voor 2024: Stijgende Huizenprijzen en daling van Hypotheekrente

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie