NETGEAR: Power over Ethernet (PoE)

Jordi Smit
Op het gebied van zakelijke toepassingen zie je dat hedendaagse technologie voortdurend een stapje verder gaat, daar waar bedrijven zowel netwerk als stroom op de apparaten willen hebben. PoE is daarvoor dé oplossing. Het maakt het mogelijk om zowel stroom- als netwerk te bieden aan PoE-apparaten (aangeduid als Powered Devices) via een enkele Ethernet-kabel.

Bedrijven blijven op zoek naar flexibiliteit; NETGEAR merkte dit op en kwam met de oplossing. PoE geeft je klanten de mogelijkheid om eenvoudig oplossingen als VoIP, IP camera’s en access points te implementeren, zonder extra stroompunten aan te hoeven leggen. Met data- en stroomtoevoer door één kabel, kan een PoE-switch gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Dit zorgt direct voor kostenbesparingen en flexibiliteit.

Voordelen PoE

PoE brengt legio aan voordelen met zich mee, waaronder lage infrastructuur- en installatiekosten. De kosten worden gedempt, doordat de gebruikers minder aparte stroomadapters nodig hebben. Bovendien is slechts één kabel benodigd in plaats van twee. Daarnaast kun je het bereik van het bekabelde en/of draadloos netwerk eenvoudig uitbreiden. Tot slot het belangrijkste component: betrouwbaarheid. Redundante stroomvoorziening (RPS) back-upopties helpen apparaten draaiende te houden, zelfs in het geval van een stroomstoring. Zeer belangrijk en kostenbesparend voor bedrijfskritieke services, zoals callcenters met IP-telefonie.

PoE

Power over Ethernet is een netwerkfunctie die is gedefinieerd in de IEEE 802.3af- en 802.3atstandaarden. Dankzij PoE leveren Ethernetkabels vermogen aan netwerkapparaten via de bestaande dataverbinding. Een PoE-compatibel apparaat kan een voedingsbronapparaat (PSE, Power Sourcing Equipment), gevoed apparaat (PD, Powered Device), of soms beide zijn. Het apparaat dat voeding overdraagt is een PSE. Het apparaat dat wordt gevoed is een PD. De meeste PSE’s zijn netwerkswitches of PoE-injectoren die zijn bestemd voor gebruik met niet-PoE-switches. Algemene voorbeelden van PD’s zijn VoIP-telefoons, draadloze access points en IP-camera’s.

LEES OOK: Nighthawk Tri-band AX12 geïntroduceerd

NETGEAR Webinars

NETGEAR Benelux is voortdurend bezig te onderzoeken hoe het je breder kan informeren over uiteenlopende onderwerpen. Een manier waarop het bedrijf dit doet, is door middel van webinars. Hierin zitten onder andere productintroducties, product-updates en achtergronden. NETGEAR heeft het tijdens deze webinars onder meer gehad over PoE. De duur van de webinar was 30 minuten en NETGEAR sloot af met een Q&A-sessie. Geïnteresseerd welke webinars er zijn? Meer informatie vind je hier.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi