1 miljard actieve apparaten van Apple

Er zijn inmiddels meer dan één miljard actieve iDevices. Apple maakte dat bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Belangrijke mijlpaal voor Apple

​​Het nieuws suggereert dat ten minste één miljard apparaten van Apple, waaronder de Apple Watch, de iPad, de iPhone en de Mac, regelmatig worden gebruikt. Apple-ceo Tim Cook spreekt in een statement van een 'belangrijke mijlpaal'. 

​Apple verwacht minder iPhone-verkopen

Apple heeft in het eerste kwartaal, van begin oktober tot en met eind december, zo'n 74,8 miljoen iPhones verkocht. De smartphones zijn goed voor 68 procent van de omzet. Het bedrijf rapporteert de laagste groei in de iPhone-verkopen sinds het vlaggenschip in 2007 op de markt kwam. Apple verwacht dat de verkoopcijfers later dit jaar voor het eerst zullen dalen.

Apple boekte een nettowinst van 18,4 miljard dollar (16,9 miljard euro) en ​de omzet kwam uit op 75,9 miljard dollar (69,8 miljard euro). Nooit eerder vielen de nettowinst en omzet van Apple zo hoog uit. In het volgende kwartaal zal het concern mogelijk voor het eerst sinds de iPhone-lancering minder omzet draaien dan in de periode ervoor.

1 miljard actieve apparaten van Apple
Apple maakt kwartaalcijfers bekend met goed én slecht nieuws.