1 miljoen voor hacken VoIP-netwerk

De autoriteiten in Miami hebben een man gearresteerd die ervan verdacht wordt VoIP telefoonnetwerken te hebben gehackt, om de diensten daarna door te verkopen.

De 23-jarige Edwin Andres Pena wist op het netwerk van legitieme VoIP-aanbieders in te breken, waarna hij zijn klanten via deze lijnen liet bellen. De man verdiende meer dan 1 miljoen dollar met zijn actie terwijl de telefoonaanbieders met lege handen achterbleven.

Om detectie te voorkomen hackte Pena de computers van onder andere een investeringsbedrijf en liet zijn telefoonverkeer via de servers van het bedrijf lopen. Hierdoor leek het alsof alle telefoontjes van dit bedrijf afkomstig waren.

In een periode van drie weken werden er bijvoorbeeld 500.000 gesprekken vanaf het investeringsbedrijf gepleegd. De getroffen telefoonaanbieder moest 300.000 dollar betalen voor het routeren van al het telefoonverkeer naar andere carriers, terwijl de telefoonaanbieder zelf niet voor de telefoontjes werd gecompenseerd.

Pena zou de 1 miljoen dollar die hij ontving van zijn klanten hebben uitgegeven aan huizen in zuid-Florida, een luxe Sea Ray Mercruiser motorboot en luxe auto's waaronder een BMW en een Cadillac Escalade.