100 miljoen Huawei-toestellen verkocht in 2015

Huawei verkocht dit jaar ruim 100 miljoen smartphones, een mijlpaal voor de fabrikant. Een jaar eerder bleef het totaal aantal verkopen op 75 miljoen steken.

Huawei bereikt mijlpaal

In het derde kwartaal van 2015 maakte Huawei al een grote sprong in haar smartphone-verkoop, toen gingen er 63 procent meer smartphones over de toonbank dan een jaar eerder. Nu bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal: voor het eerst verkoopt de fabrikant meer dan 100 miljoen smartphones, zo maakt Huawei bekend via het Chinese Weibo.

Uitzonderlijke groei

De groei van Huawei is flink te noemen, zeker als we erbij bedenken dat als het bedrijf op deze koers door blijft gaan, het grote concurrenten als Apple, Xiaomi en Lenovo voorbijstreeft. In het derde kwartaal van dit jaar verkocht het bedrijf 27,4 miljoen smartphones, 63 procent meer dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

Huawei mogelijk naar VS

Vooral in Europa en China worden de toestellen goed verkocht, al heeft het bedrijf volgens Wall Street Journal het plan om begin 2016 haar Mate 8 te lanceren in de Verenigde Staten. Dit zou aangekondigd worden tijdens CES. Of het toestel dan ook naar Europa komt, is niet bekend.

100 miljoen Huawei-toestellen verkocht in 2015
Een mijlpaal voor de fabrikant.