100.000 bezoekers op mobiele homepage van T-Mobile

Steeds meer mobieltjes hebben internetmogelijkheden en komen met een kleurenscherm. Wel noopt de trage verbinding tot aangepaste, lichte websites. Via de startportaal van T-Mobile kun je die goed vinden en dat leidt tot veel bezoekers.

Internetten op de mobiele telefoon neemt in populariteit toe. Daarmee groeit ook het aantal websites dat geschikt is om te bekijken op de mobiele telefoon.

Dat de behoefte naar deze mobiele websites snel groeit, blijkt ondermeer uit het feit dat momenteel meer dan 100.000 unieke bezoekers elke maand de mobiele homepage van T-Mobile bezoeken. Op http://pda.t-mobile.nl zet T-Mobile samen met Startpagina.nl de 500 populairste links naar andere mobiele internetpaginas op een rijtje.

Gemak
Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands: "Een groeiend aantal mensen ontdekt het gemak van mobiel internet. Dat zien wij onder andere terug in de populariteit van onze mobiele homepage, die overigens niet alleen frequent wordt gebruikt door onze eigen klanten maar ook door klanten van de andere mobiele operators die kunnen internetten met hun mobiele telefoon. Met onze homepage hoeven bezoekers niet meer zelf te zoeken naar geschikte paginas voor de mobiele telefoon."

Paul Molenaar, CEO ilse media: "Internettoegang beperkt zich niet alleen tot de pc, maar is sinds een aantal jaren ook mogelijk via de mobiele telefoon. Omdat ilse media consumenten op elke gewenste plek of tijd wil voorzien van alle mogelijkheden die het internet biedt, ontwikkelden wij de mobiele homepage voor T-Mobile. De populariteit hiervan neemt enorm snel toe. In de top 10 meest gebruikte links staan het nieuws van NU.nl, e-mail, chat, de zoekfunctie van Google en sites over weer en verkeer."

Gebruiksvriendelijk
De pda.t-mobile.nl homepage is een samenwerking van T-Mobile en de ilse media website www.startpagina.nl. Voor beide partijen staat gebruiksvriendelijkheid van de mobiele homepage voorop. Daarom zijn er onlangs enkele aanpassingen gemaakt. Naast een verbeterde opmaak en navigatietabs is het Google-zoekblok verkleind waardoor meer links zichtbaar zijn en de gebruiker minder hoeft te scrollen.

Ook is de laadtijd verder verkort. Startpagina optimaliseert de volgorde van de links en de selectie van de links dagelijks, zodat een gebruiker heb beste aanbod krijgt van bestaande mobiele sites. T-Mobile heeft bewust gekozen voor een open karakter van de homepage, zodat alle gebruikers zich erin kunnen herkennen. T

-Mobile en ilse media hebben besloten deze succesvolle samenwerking voort te zetten door het partnership met 3 jaar te verlengen.

Web'n'walk
Je hoeft geen T-Mobile-abonnement te hebben om van de T-Mobile-portaal-homepage gebruik te maken. De mobiele operator heeft sinds anderhalf jaar een interessant web'n'walk abonnement voor mobiel internet. Met Pocket Internet Totaal kunnen gebruikers onbeperkt internetten voor 9,50 per maand, incl. btw.

Bron: Persbericht T-Mobile