123Cloud levert complete virtual private cloud met connectiviteitsdiensten

123Cloud is naar eigen zeggen de eerste public cloudprovider die een complete virtual private cloud met connectiviteitsdiensten levert. De Beneluxe cloudspecialist is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Amerikanen van CohesiveFT en noemt zijn kindje 'VNS3'.

Met de virtual private cloud kun je volgens 123Cloud profiteren van de voordelen van een public cloud in private cloudomgevingen, zonder dat je daarvoor ingewikkelde instellingen voor hoeft te doen. Voorheen was dat een tijdrovende klus.

Met VNS3 kun je je infrastructuur voorzien van software defined networking (sdn)-technologie. Daarmee zou disaster recovery minder vaak resulteren in een stopzetting van de bedrijfsvoering.

De zorg was om het gebruik maken van public cloud net zo eenvoudig te laten zijn als hun dedicated infrastructuur voor de bestaande gebruikers. Dit betekent het ondersteunen van een breed scala van connectiviteit apparaten en parametersets welke niet beschikbaar zijn via een cloud service provider, zoals Rackspace, Amazon & Microsft Azure.

123Cloud