15-jarige start zoekmachine Koelzoek.nl

De 15-jarige scholier Tony Koelman uit Leidschendam startte de jongste zoekmachine van Nederland: Koelzoek.nl.

In een persbericht stelt Tony dat hij een alternatief heeft ontwikkeld voor Google. Dan moet de scholier nog heel wat werk verrichten, maar het begin is er. Anders dan Google werkt Koelzoek niet met een enorme index van alle woorden op waargenomen sites (zodat je naar willekeurige woorden op miljoenen pagina's kunt zoeken), maar met specifieke sleutelwoorden, die door Tony zelf zijn toegekend.

WINMAG is dus bijvoorbeeld (alleen) te vinden met het zoekwoord 'winmag' en niet met een woord als 'tijdschrift', ook niet als het woord tijdschrift voorkomt op een van de pagina's van winmag.nl. De sleutelwoorden zijn bovendien alleen gekoppeld aan de homepage van de gelinkte site, niet aan de achterliggende pagina's.

Niettemin: ondernemers kunnen hun website gratis aanmelden op www.koelzoek.nl. Tony bekijkt dan of de site 'geschikt' is en neem hem dan op in zijn 'zoekmachine'.
Er staan al 850 sites in de database. Wat dat betreft is Koelzoek een succes, ook voor Tony zelf, uiteraard. Welke 15-jarige weet honderden bedrijven te interesseren voor een idee?

info: www.koelzoek.nl