3D-scannen met je smartphone

Voor 3D-printen heb je een model nodig dat je wil printen. Die modellen kun je zelf maken met bepaalde programma's die vaak meegeleverd worden met de printer, maar ook door objecten uit de echte wereld te scannen. Het bedrijf Matter and Form bedacht zo'n scanner voor je smartphone.

Het apparaatje, Bevel genaamd, sluit je aan via de audio-jack-aansluiting op je smartphone. Samen met de ingebouwde camera wordt het object vervolgens gescand, inclusief kleuren, textuur en alle andere details. Bevel meet vervolgens de schaal en geometrische details met een laser die vriendelijk is voor je ogen. Als het scannen klaar is, heb je een volledig model van het object. Deze kun je vervolgens 360 graden bewegen en printen.

Bevel - 3D Photography for any Smartphone/Tablet by Bevel on Sketchfab

Beschikbaarheid

Bevel ondersteund zowel Android als iOS, waardoor het met veel smartphones te gebruiken is. Alle scans kun je ook direct delen met je vrienden via social media of je contactenlijst. Via Kickstarter kun je het apparaat bestellen, welke vanaf december wereldwijd geleverd wordt. Voor 49 dollar heb je een Bevel.

3D-scannen met je smartphone
Maak 3D-modellen door ze met je smartphone te scannen.