5 apps uit Microsoft's The Garage

De ideeënfabriek van Microsoft, The Garage, draait overuren. Letterlijk, want het is de plek waar ontwikkelaars van Microsoft in hun vrije tijd aan eigen projecten werken. En daar komen mooie dingen uit.

De apps staan bekend als Workbench Projects. Het zijn dan ook nog versies in een beta-fase, maar zeer zeker wel bruikbaar. Ze zijn gratis te downloaden, maar houd er rekening mee dat ze onstabiel kunnen zijn.

Join Conference

Join Conference is een nieuwe toevoeging aan het groeiende aantal Garage-apps. Hiermee kun je je gemakkelijk en snel aanmelden bij een conference call. Het werkt met de virtuele assistent Cortana. Het enige wat je hoeft te doen is 'join conference' uit te spreken en de app vindt zelf uit welke conference call er op dat moment gaande is. Snel en gemakkelijk, want nummers draaien en pincodes invoeren is dan niet meer nodig.

Voor Windows Phone. Download hier.

Keyboard for Excel

Een handige app wanneer je veel Excel op je mobiel gebruikt is Keyboard for Excel. Dit verandert je virtuele toetsenbord in een toetsenbord geoptimaliseerd voor cijfers en formules. Met een tab key kun je snel door tabbladen heen bladeren en formules krijgen bij invoering prioriteit.

Voor Android. Download hier.

Collaborate

Samenwerken doe je met Collaborate. Dit geeft je een canvas waarop je tekst en beeld kan manipuleren. Samenwerken met anderen werkt via een unieke sessie-id die je het canvas geeft.

Voor Windows Phone en Windows 8. Download hier.

Next Lock Screen

Wil je je lock screen echt functionaliteit meegeven, dan is Next Lock Screen een goede optie. Hierop zie je in één keer je nieuwe emails, gemiste oproepen en berichten. Met een enkele tap sluit je aan bij een conference call, en dat zonder je phone te unlocken.

Voor Android. Download hier.

Mouse Without Borders

Vier computers met een enkele muis en keyboard besturen kan met Mouse Without Borders. Waarom je dat zou willen is aan jou, maar er zijn handige dingen mogelijk. Zoals tekst kopiëren van de ene naar de andere computer. Een handige veelzijdige tool!

Voor Windows 7, Windows 8, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Vista, Windows XP Service Pack 3. Download hier.

Wil je meer weten over The Garage? Lees dan hier verder.

5 apps uit Microsoft's The Garage
The Garage van Microsoft heeft inmiddels een leuke line-up aan handige apps. We zetten er vijf voor je op een rij.