5 must-have zakelijke Android-apps

Android wordt steeds hipper en groter. Veel smartphones en tablets zijn tegenwoordig voorzien van het mobiele besturingssysteem van Google. Heb jij er een, zorg dan dat je deze vijf apps installeert.

1. CamCard

Met CamCard maak je met behulp van je telefoon of tablet een foto van een visitekaartje, waarna de applicatie de daarop staande gegevens herkent en in de juiste categorie in een digitale visitekaartenbak opslaat. Vervolgens kun je deze persoon rechtstreeks vanuit de app bellen en mailen of de bijbehorende website bezoeken.

Prijs: gratis (lite-versie), 9,00 euro (volledige app)

2. Astrid

Astrid is één van vele apps voor Android waarmee je takenlijstjes kunt maken, maar wat deze applicatie onderscheidt van de rest is het enorme gebruikersgemak en de heldere interface. Nieuwe taken zijn eenvoudig aan te maken en te bewerken, zodat je nooit meer een afspraak hoeft te vergeten.

Prijs: gratis

3. White Noise

White Noise komt met een veertigtal achtergrondgeluiden, variërend van een rijdende trein tot een regenbui, die met hun herhalend ritme ervoor zorgen dat je hersenen zich kunnen afsluiten van de buitenwereld. Hierdoor kun jij je concentreren op je werk of juist gemakkelijk indutten voor een 'powernap'.

Prijs: gratis (lite-versie) 1,50 euro (volledige app)

4. DejaOffice

Veel smartphones bieden natuurlijk eigen programma's en applicaties om contactgegevens in te bewaren en een agenda mee te maken. DejaOffice komt echter met net wat meer toeters en bellen om onder meer je gegevens en agenda te beheren, maar ook om notities en een takenlijst te maken.

Prijs: gratis

5. WaveSecure

Met WaveSecure kun je de gegevens op je mobiele telefoon backuppen naar je eigen account op de bijbehorende website. Ook kun je vanuit je browser zien waar je telefoon zich bevindt als deze is gestolen, een alarm op het toestel af laten gaan, data ontoegankelijk maken of de gehele inhoud wissen.

Prijs: gratis (testlicentie voor zeven dagen) 14,90 euro (licentie voor 1 jaar)