5 redenen waarom je zou kiezen voor een hard phone

Online communiceren brengt gemak en flexibiliteit. Waar ook ter wereld kun je eigenlijk iedereen benaderen of ben je te benaderen op elk moment van de dag. Dat is prettig zakendoen. Echter, het idee dat vaste telefonietoestellen hun beste tijd hebben gehad is een misvatting. Er zijn redenen zat om te kiezen voor een hardwarematige voip-oplossing, een hard phone dus. Vijf van die redenen hebben we voor je op een rij gezet.

Audiokwaliteit

In de regel is audiokwaliteit van een hard phone beter dan die van een softwarematige oplossing. Niet zo vreemd ook, want waar een soft phone afhankelijk is van de audioprocessor van het platform waarop de soft phone draait, heeft een hard phone een dedicated audioprocessor. De audio uit een hard phone klinkt daardoor over het algemeen beter en is ook constanter van kwaliteit. Dit terwijl je maar moet afwachten hoe de soft phone op jouw platform naar keuze presteert.

Bereikbaarheid

Met een hard phone ben je altijd bereikbaar. Probeer dat eens met je soft phone. Zodra je desktop of laptop uitgaat, verlies je ook de bereikbaarheid via je soft phone. Ik hoor je al denken: 'ik ben toch niet bereikbaar als ik niet achter mijn bureau zit?' Dat is nu het mooie aan voip: als je even niet achter je hard phone zit of ergens anders heen moet, schakel je communicatie gewoon door naar die andere hard phone, je smartphone dus.

Makkelijk in gebruik

Hoewel de functies zo ingewikkeld kunnen zijn als je ze zelf maakt, is een hard phone in de regel gemakkelijker in gebruik dan een soft phone. Geen gezoek in menu's naar functies verborgen onder nog meer functies. Gewoon knoppen die je indrukt, waarna de hard phone doet wat je wilt.

Functioneel

De tijd dat hard phones 'om mee te bellen zijn', is definitief voorbij. Ga maar na, het concept van een hard phone is al op netwerkprotocollen gebaseerd. Een mail versturen, je agenda bijhouden of een statusupdate op Facebook plaatsen is al net zo normaal om met een hard phone te doen als je klant bellen.

Gemakkelijk te integreren

Of je nu een startende organisatie hebt of je systeem wilt vervangen, hard phones zijn binnen elke organisatie te integreren. De hardware is tenslotte het eindproduct van een flexibel voortraject. De hard phone wordt aangedreven door de opties die je telefonieprovider biedt. Het apparaat kan zich hier naar scharen. Met andere woorden: een hard phone is echt plug 'n play. Probeer dat eens met een softwarepakket. Bij die laatste is en blijft het een gok of dit allemaal wel op correcte wijze samenwerkt met andere software binnen je bedrijf. Plus, het bezorgt jouw it-afdeling hoofdbrekens. Want bij dergelijke software liggen ook datalekken op de loer, om maar eens iets te noemen.

Tips
[block] [title]Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hard phone?[/title] [par]Om optimaal gebruik te maken van een hard phone, is een duidelijk beeld vooraf van wat je ermee wilt doen een vereiste. Weet dus wat je nodig hebt en waarvoor je dit nodig hebt. Een hard phone met vijftig voorkeuze-nummertoetsen heeft geen zin als je voornamelijk contact hebt met tien personen.[/par] [par]Betrek jouw telecomprovider bij je aanschaf. Zij kunnen je adviseren en hebben ook prima inzicht in jouw telefonie- en datagebruik.[/par] [par]Oriƫnteer je zelf wat aanbieders van hard phones betreft, en leg de aanbieders voor aan jouw telecom providers. Dan weet je zeker dat de installatie snel en vlekkeloos verloopt, hoewel dit bij een hard phone over het algemeen geen probleem is.[/par] [/block]
De hardware voorbij?
5 redenen waarom je zou kiezen voor een hard phone