Aantal apps in Windows Store minder dan Microsoft verwachtte

Sinds de lancering van Windows 8 oktober 2012 groeit het aantal apps in de Windows Store met een slakkengang. Ondanks de verwachting van Microsoft dat na 90 dagen na lancering van het besturingssysteem het aantal apps de 100.000 bereikt zou hebben.

Krap 41.000, dat is het aantal apps dat de Windows Store je biedt als gebruiker van Windows 8. Dat terwijl Keith Lorizio, vice president van de Amerikaanse Sales & Marketing-tak van Microsoft, zei dat het bedrijf 100.000 apps had verwacht na 90 dagen.

Het is nu februari, dus de 90 dagen zijn ruim om. 40.000 is een behoorlijk getal, maar meer dan de helft minder dan het verwachte aantal van 100.000. Microsoft heeft duidelijk hoger ingezet dan dat ontwikkelaars konden of wilden leveren aan de Windows Store.

Tegenover deze schamele hoeveelheid apps staat de Windows Phone Store, die het stukken beter doet. Deze telde eind 2012 al 150.000 apps. Of dit een teken is dat ontwikkelaars meer verschuiven naar mobiele apparaten is nog wat te vroeg om te zeggen, maar tot nu toe is het resultaat teleurstellend. Dit geldt helemaal voor de RT-versie van Windows 8, waarbij je afhankelijk bent van apps uit de Windows Store. Microsoft zal dus alle zeilen bij moeten zetten om het platform aantrekkelijk te maken om voor te ontwikkelen.

Aantal apps in Windows Store minder dan Microsoft verwachtte
Een platform is zo goed als de software die het biedt. Hoe zit dat bij Windows 8?