Accu van Galaxy S6 toch te verwijderen

Toen we schreven over de onthulling van de Galaxy S6 en S6 Edge van Samsung, stipten we ook aan dat het niet mogelijk is om de accu te verwisselen. Toch blijkt dit wel te kunnen, zo blijkt uit de handleiding van de Galaxy S6 zelf.

Een gebruiker op het XDA Developers-forum ontdekte in de officiële handleiding (PDF) van de Samsung Galaxy S6 instructies hoe de accu te verwijderen. Het is niet de bedoeling dat gebruikers dit zelf doen, maar laten doen door een service provider of een geautoriseerde instantie. Mocht je toch zelf de accu willen vervangen, dan valt eventuele schade niet onder de garantie.

Samsung Galaxy S6 battery

Het vervangen zelf gaat minder makkelijk dan op voorgaande devices. Zo heb je een schroevendraaier nodig om een printplaat te verwijderen om bij de accu te komen. Wel opvallend is dat Samsung het specifiek heeft over een 'non-removable type' wat mogelijk impliceert dat er ook een S6 of S6 Edge komt waarbij de accu wel te vervangen is. Wellicht horen we meer wanneer de S6 en S6 Edge op 10 april verkrijgbaar zijn in Nederland.