Acer Aspire S7

Het unibody-design van de Aspire S7 is een opvallende verschijning. Het scherm is rondom, dus ook aan de achterkant, voorzien van Gorilla Glass.

De witte bezel van het 13,3-inch grote scherm steekt mooi af bij het zilverkleurige keyboard. Het keyboard en het touchpad liggen ook fijn onder je vingers. De smalle ruimte tussen de toetsen lijkt ook een sweet spot te raken, waardoor je nooit mis typt.

Acer leverde ons de uitvoering met een Intel Core i7-processor van 1,8 GHz en 8GB. Geloof ons: dat apparaat kun je flink aan het werk zetten. Het IPS-scherm is tijdens het werken ook zeker niet onaardig, niet heel vreemd met een resolutie van 2560x1440. Het systeem draait op Windows 8.1, waarmee het tien punts-gevoelige aanraakscherm ook goed tot z n recht komt. Het scherm is enorm responsief, waardoor, als je het gebruikt, het ook echt lekker werkt.

Wat opslag betreft moet je het doen met 256GB aan ssd opslag. Raid 0 is weliswaar sneller, maar met een Raid 0-configuratie is foutcorrectie op de schijf geen optie en mocht je schij f crashen, ben je wel alle data kwijt. Voor de snelheid die de S7 levert, krijg je er dus ook een verhoogd risico op dataverlies bij.

Wat wifi betreft voorziet de S7 je van een 802.11n-adapter. Een minpunt vinden we in de accu. Deze gaat op normaal gebruik ongeveer zes tot zeven uur mee. Dat is een redelijke tijd, maar met een dergelij k strak design hoop je toch liever aan de acht uur te raken.

MKB Best Choice 2014