Acer komt met 7-inch tablet Iconia B1

Op gadgets-voor-consumenten-beurs CES 2013 in Las Vegas heeft Acer een 7-inch tablet aangekondigd gericht op het grote publiek. Als de Google Nexus 7 beweest dat 7-inch een lekker tabletformaat is, dan doet Acer hier een schep bovenop door ook de prijs klein te maken.

De nieuwe tablet van Acer heet Iconia B1 en is zoals gezegd een 7-inch tablet. Vooral de prijskaart is zeer vriendelijk, Acer noemt een vanafprijs van rond de 150 dollar, wat een zeer aantrekkelijke prijs is voor een tablet.

Uiteraard hoef je met een dergelijke prijs niet de allerbeste specificaties te verwachten. Zo heeft de Iconia B1 een dual-core 1,2 GHz processor met intern geheugen van 512MB. Het WSVGA-scherm heeft een resolutie van 1024×600. Ook heeft de tablet een camera aan boord van 0,3 megapixel.

Het besturingssysteem is Android, versie 4.1 Jelly Bean. Dat is geen verkeerde zet, want dankzij Project Butter moet de gebruikservaring ondanks de wat minder krachtige componenten toch soepel zijn.

Ons viel vooral de felblauwe randen op. Dit lijkt wel van kunststof te zijn en zou ervoor kunnen zorgen dat de tablet tegen een stootje kan. Dat, in combinatie met de gunstige prijs, maakt de tablet een prima instapper en ook geschikt voor bijvoorbeeld kinderen.

Naar alle waarschijnlijkheid kun je de tablet dit eerste kwartaal in Nederland kopen.

Acer kondigt de Iconia B1 tablet aan
Klein maar fijn, zowel qua formaat als qua prijs.