Acer: overzicht line-up 2013

Genoeg negatief nieuws over de pc-markt. Want de verkopen mogen minder sterk zijn dan voorheen, de ontwikkelingen in de markt gaan in hoog tempo door. Ook Acer denkt er zo over en komt met een line-up die divers is en de positie van het merk moet verstevigen.

Hoezeer futuristische denkers en academici ook de ultieme convergentie van media-apparaten (een enkel digitaal apparaat voor alle taken) voorspellen, tot nu toe blijft de markt bestaan uit apparaten die elkaar overlappen, maar elkaar niet vervangen.

Dit is deels de oorzaak van technologische beperkingen, maar ook gewoon de voorkeur van gebruikers. We kunnen er omheen draaien, maar uitgebreide mails versturen op je telefoon is niet comfortabel, gebruik van krachtige software-applicaties is nog steeds niet mogelijk op mobiele devices en we werken nog steeds het liefst achter een monitor. Acer bedient in ieder geval die gebruikers, maar vergeet tegelijkertijd niet de mobiele gebruikers die wellicht al wel een mediaconvergentie aan de horizon zien opdoemen.

Aspire-serie

Acer presenteert in haar line-up producten die verder lijken te gaan dan te dienen als brug. Zo zien we nieuwe Aspire notebooks met diverse configuraties. Opvallend is de V-serie, waaronder de V3, voor als je vooral een notebook gericht op entertainment zoekt, de V5 als all-rounder en de V7 als krachtig werkpaard.

Ultrabooks moeten tegenwoordig verplicht uitgerust zijn met touchbesturing en dat werkt prima op de Acer-modellen die wij vandaag kort onder de vingers hebben gehad. De S3 en de S7 zijn slank, mooi en werken lekker snel. De schermen zijn 180 graden te draaien om visuele content te kunnen delen met anderen. Lijkt de hybride dan toch een vaste plek te verwerven op de markt? Als het aan Acer ligt wel, wij wachten nog even met een definitief oordeel, daarvoor hebben we ze veel te kort gezien.


De Aspire V5 en V7.

Iconia-serie

Op tablet-gebied heeft Acer nooit echt een sterke line-up gehad. De Iconia-tablets deden wat ze moesten doen, maar daarmee was wel echt alles gezegd. Dat wil het bedrijf veranderen met  nieuwe Iconia-tablets, die allen goedkoop in de winkels komen te liggen. De B1 (7-inch, 1024x600 pixels, 1.2 dual core-processor, 1GB ram)  zal bijvoorbeeld voor 129,- euro in de winkels verschijnen (de wifi-versie althans, de 3G versie kost 179,- euro).

Opvallende verschijning is de A1-tablet, die met 7,9-inch een tikkeltje groter is dan de gemiddelde 'kleine' tablet. Het apparaat wordt aangedreven door een quad core-processor en heeft een 5-megapixelcamera aan boord. Redelijke specificaties voor een tablet die voor 168,- euro (219,- euro voor de 3G-versie) in de winkel komt te liggen.

Verder is er nog de Iconia W3, een Windows 8-tablet met 8,1-inchscherm , resolutie van 1280x800 pixels en Atom Z2760 aan boord. Nog iets groter dus dan de A1. Verwacht hier binnenkort een uitgebreide review over.


De Acer Iconia W3-tablet.

De Liquid-serie

Acer gaat hoog inzetten op smartphone-gebied. Enerzijds omdat ze wel moeten, anderzijds omdat ze het duidelijk ook kunnen. Binnen de smartphone-range hebben ze onlangs de Liquid E2 gelanceerd, een dual core Android-smartphone met 1GB intern geheugen en display met 960 x 540 pixels. Ook toonde Acer een phablet, ook hierover binnenkort meer.


De Acer Liquid E2, een Android-smartphone.

Entertainment

Acer mikt duidelijk op de zakelijke gebruiker, maar vergeet niet de gewone consument, getuige de Acer Aspire P3. Tïësto is de officiele ambassadeur van deze hybride notebook. Zie hieronder de wereldwijde campagne om het product aan de man te brengen:

Besturingssystemen

Erg interessant is dat Acer duidelijk maakte zich niet te laten vastpinnen op een besturingssysteem. Hoewel de ultrabooks vanwege het touchscreen voorzien zijn van Windows, laat Acer op tablet- en smartphone-gebied zien diversiteit te bieden. Het bedrijf lijkt echter niet in te leveren op kwaliteit, in ieder geval niet als het om design gaat. Of de nieuwe apparaten ook daadwerkelijk de kwaliteit bezitten die ze uitstralen, zullen we zelf ondervinden tijdens het testen van de apparatuur. Duidelijk is wel dat Acer de breedte ingaat met haar portfolio en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Acer: overzicht line-up 2013
Acer presenteerde vandaag haar nieuwe line-up voor 2013. Een overzicht.