Acer zet in op Chrome OS, 'Windows 8 tegenvaller'

Acer heeft weinig goeds over voor de nieuwe Windows-versie. In een interview met Bloomberg is de fabrikant erg kritisch: directeur Wong ziet meer heil in Chrome OS.

Windows 8 is nu een paar maanden op de markt, maar echt aanslaan wil het nog niet. Althans, als we Acer mogen geloven. Zag de computerbouwer altijd een groei in de pc-verkoop na de release van een nieuwe Windows-versie, nu blijft die uit. Volgens Acer-directeur Wong is dat een eenvoudige graadmeter voor het succes van een besturingssysteem.

De Chromebooks daarentegen lijken het volgens Acer wel goed te doen, ondanks de veel mindere marketing rondom Chrome OS.  En dat geeft hoop, zo zegt Acer. Acer's afzetcijfers wat die machines betreft zijn stabiel en de fabrikant wil nu meer markten hiermee bedienen. Wong ziet sowieso meer heil in Chrome OS ten opzichte van Windows 8. Volgens hem is het veiliger en wordt het door early adopters, de educatieve sector en bedrijven sneller opgepikt.

Acer kijkt momenteel nog wat het aanmoet met Windows RT, de versie van Windows 8 voor arm-machines. Voorlopig zit een Acer RT-tablet of hybride er nog niet in, aldus Wong. Pas tegen het einde van de zomervakantie zou Acer een dergelijk apparaat lanceren, mocht dat überhaupt gaan gebeuren.