Achim: een op communistische leest geschoeide 7-inch tablet

Noord-Korea heeft een schitterende tablet uitgebracht. Zonder internetverbinding, maar bomvol 'state-approved' leesvoer, ideaal voor studenten aldaar dus.

Dat ook de Noord-Koreaanse Grote Roerganger Kim Jung Un met z'n tijd meegaat, blijkt uit de productie van een nieuw technologisch hoogstandje uit de communistische republiek. Een heuse 7-inch tablet met een gewicht van slechts 300 gram schijnt het daar érg goed te doen onder studenten.

Het gloednieuwe kleinood voldoet dan ook geheel aan de Partijstandaarden en beschikt bijvoorbeeld niet over wifi. Want contact maken met het verderfelijke internet is natuurlijk geheel verboden. Studenten moeten studeren en niet met teveel vermoeiende alternatieven en andere afleidingen geconfronteerd worden.

Vandaar ook dat de tablet naar het schijnt (want zeker weten doe je natuurlijk niks als het gaat om nieuws uit deze contreien) netjes gevuld met door de staat goedgekeurde content geleverd wordt. Daaronder zullen dan ongetwijfeld wat werkjes van verheven ex-leiders en meer zijn. Over de hardware is verder weinig bekend, processor en besturingssysteem zijn dan ook in mist gehuld. Het is bekend dat Noord-Korea een 'eigen' Linux-variant met de naam Red Star heeft 'ontwikkeld', wellicht draait dit OS ook op de tablet. Prijzen zijn onbekend en mocht je de tablet direct willen bestellen dan is een trip én integratie in Noord-Korea waarschijnlijk de enige optie.

Hou wellicht ook deze website even in de gaten, het is ook daar dat we foto's van de 'RedPad'-fabriek -een toch wat weinig inspirerende omgeving- aantroffen.