ACT! 8.0: meer deals in minder tijd

Veel verkoopteams werken met het programma ACT!, een uitgebreide business contact manager. De 2006 Professional-editie (versie 8.0), werkt volgens producent Sage nog efficinter dan voorgaande versies, zodat je meer deals sluit in minder tijd.

ACT! is een business-to-business-contactmanager die een database met klantgegevens, correspondentie (email, faxen) en een uitgebreide planner/agenda integreert. De contactmanager is gericht op het benaderen van 'decision making units' bij organisaties, hoofden van afdeling Inkoop bijvoorbeeld, directeuren of office managers; iedereen die belangrijk is voor het genereren van meer verkopen en omzet.

Doelgroep bestoken
Vanuit ACT! kun je deze doelgroep bestoken met informatie, offertes en aanbiedingen, die het pakket direct omzet in 'leads'; mogelijke orders. Deze leads vormen weer onderdeel van een 'track record' dat je opbouwt met je klanten. Iedere mail of fax die je verstuurt naar een klant, wordt automatisch in dit historische overzicht opgenomen.
Je kunt ACT zo programmeren dat je automatisch aan een eerder verstuurd mailtje wordt herinnerd: 'je hebt deze klant een week geleden een voorstel gestuurd. Hoe staat het daarmee?.' ACT! kan ook als de beste mailingen versturen naar complete groepen die je selecteert aan de hand van allerhande kenmerken, zoals het type contact (directeuren bijvoorbeeld). Het salesteam van de uitgever van WINMAG werkt al jaren met ACT! en waardeert met name deze optie voor gerichte mailingen.