Adobe lanceert betaversies ColdFusion 9 en ColdFusion Builder

Adobe heeft btaversies gelanceerd van ColdFusion 9 en ColdFusion Builder.

ColdFusion 9 is een ontwikkeltool voor het bouwen van dynamische websites en internetapplicaties. Het programma verhoogt volgens de fabrikant de productiviteit van ontwikkelaars, integreert met complexe bedrijfsomgevingen en biedt volgens Adobe gebruikers rijke en interactieve ervaringen.

ColdFusion Builder is een nieuwe, op Eclipse gebaseerde en geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het snel ontwikkelen van ColdFusion-applicaties.

ColdFusion-ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van een sterkere integratie met het Flash-Platform, een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers voor de ontwikkeling van webapplicaties, content en video.

ColdFusion versnelt de ontwikkelcyclus door ingewikkelde en krachtige bedrijfslogica te reduceren tot enkele regels code. ColdFusion 9-applicaties maken eenvoudig gebruik van data uit bestaande bedrijfsinfrastructuren, inclusief Microsoft SharePoint, Microsoft Office-bestanden en standaard portlets. Verder bevat ColdFusion 9 onder meer een Adobe AIR-applicatie voor het beheer van meerdere ColdFusion-servers vanaf één locatie.

De ColdFusion 9 Bèta is te downloaden op www.adobe.com/go/coldfusion_beta_download. De ColdFusion Builder Bèta is te downloaden op www.adobe.com/go/coldfusion_builder_beta_download.