Adobe met nieuwe generatie webconferencing

Adobe lanceert deze week de webconferencing-oplossing Acrobat Connect Pro, voor online vergaderingen en elearning. Bijzonder: de dienst is Flashgebaseerd, zodat iedereen direct aan een webconferentie kan deelnemen, zonder extra plugings te hoeven installeren.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de nieuwe serversoftware weinig te maken met Adobe Acrobat, het programma voor het maken en bewerken van pdf-bestanden. Het is een geavanceerde oplossing voor webconferencing en eLearning. Het laat wel pdf-doumenten delen en bespreken in een online vergadering, maar het kunnen even goed Office-bestanden zijn of foto's of schema's.

Ook op abonnementsbasis
De nieuwe versie van de software die op een eigen inpandige server kan worden genstalleerd, maar ook bij Adobe.com of een online partner op internet kan worden afgenomen (abonnementsbasis) bevat functies die - volgens Adobe - online communicatie en samenwerking verrijken.

Organisaties en onderwijsinstellingen kunnen met de oplossing trainingen aanbieden, interactieve lessen verzorgen en dynamische online vergaderingen houden. Het bevat nieuwe opties voor het gebruik van instant messaging (IM)-clients en tools voor compliance- en gebruiksrapportages.

Screenshot gemaakt door de collega's van PCMag.com