Adobe met webalternatief voor PowerPoint

Nieuwe onlinedienst voor het samenwerken aan en creren van presentaties.

Adobe Systems Incorporated geeft een preview van zijn nieuwe dienst Acrobat.com Presentations via de kraamkamer van Adobe: Adobe Labs.

De nieuwe presentatieapplicatie is helemaal Adobe Flash-gebaseerd. Volgens Adobe kun je met Presentations een online presentatie maken met een professionele uitstraling. De applicatie bevat ingebouwde tools en layout-profielen om allerhande visuele elementen toe te voegen, onder meer vooraf gedefinieerde kleurencombinaties en een intelligente manier om beelden te integreren. Ook bevat de applicatie grafische tools voor het maken van diagrammen en het toevoegen van effecten. Gebruikers kunnen hun presentaties daarnaast aankleden met visuele effecten, diaovergangen en geïntegreerde video’s die voor iedereen met Adobe Flash Player toegankelijk zijn.

Samenwerken

Acrobat.com Presentations biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende locaties, gezamenlijk aan een presentatie te werken zowel gelijktijdig als op een ander tijdstip. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de laatste versie van een presentatie te zoeken of om verschillende versies samen te voegen om alle wijzigingen te verzamelen.

Adobe is zeker niet uniek met Presentations. WINMAG Pro kent nog twee andere webalternatieven voor PowerPoint: SlideRocket.com (een betaalde dienst, ook Flashgebaseerd) en Google Presentaties (Ajax-gebaseerd, gratis).