ALCATEL introduceert de PLUS 10

ALCATEL breidt met zijn PLUS 10 twee-in-één-device zijn aanbod van Windows-devices uit. PLUS 10 draait op het nieuwste Windows 10-besturingssysteem.

'PLUS 10 is ALCATELs allereerste twee-in-één-device met Windows 10. Wij zijn erg trots op alle functionaliteiten die we in het device hebben geïntegreerd', zegt Vittorio Di Mauro, General Manager of Smart Connectivity at ALCATEL bij ALCATEL. 'PLUS 10 gaat altijd met je mee – naar huis, naar kantoor en zelfs naar het park. Het is een tof product dat zorgt voor veel gesprekken – en jaloezie.'

'We zijn erg verheugd om ALCATEL te verwelkomen in ons Windows-ecosysteem en hun innovatieve LTE twee-in-één-device aan ons Windows-device-portfolio toe te voegen. De unieke functies van de PLUS 10 in combinatie met Windows 10 zorgen voor een optimale balans tussen productiviteit en entertainment, waar je ook naartoe gaat', zegt Peter Han, Vice President, Worldwide OEM Marketing, bij Microsoft Corp.

Doordat de behoefte aan multifunctionele devices groeit, breidt ook het twee-in-één-assortiment op de technologiemarkt uit. Consumenten willen één device waarmee ze alles kunnen doen. ALCATEL introduceert de PLUS 10 om aan deze behoefte van consumenten te voldoen.

Drie manieren

Mobiel kantoor: de PLUS 10 biedt een complete, mobiele desktopervaring dankzij zijn compatibele 4G- en met wifi verbonden toetsenbord. Hij kan gebruikt worden als laptop om documenten te typen en spreadsheets op te stellen, en als dock om presentaties en slides te laten zien. Met zijn meerdere poorten – een zeldzaamheid in het device-aanbod – maakt PLUS 10 verbindingen mogelijk met onder andere een harde schijf, muis, USB-poort en een tweede scherm.

Daarnaast heeft de PLUS 10 een standaardgeheugen van 32 GB, dat met een externe SD-kaart is uit te breiden – voor extra ruimte om onder andere foto’s en video’s op te slaan.

Entertainment: PLUS 10 kan als dock worden gebruikt om video’s of films te bekijken. En de twee speakers aan de voorkant – met overweldigend 3D-geluid en gecombineerd met de hogeresolutie-IPS-schermtechnologie (1280x800) – maken gamen en het kijken naar films extra leuk.

Reispartner: PLUS 10 is compact en veertig procent lichter dan een gemiddelde laptop – en daarom extreem eenvoudig om met je mee te nemen. Hij is als tablet, zonder toetsenbord, zelfs nog draagbaarder. De ideale partner voor reizigers of forenzen om op het internet te surfen en te gamen, of om als e-book-reader te gebruiken.

Krachtige batterij, wifi-hotspot en camera’s voor nog meer functionaliteit

PLUS 10 is uitgerust met een dubbele batterij. De tablet en het 4G LTE-toetsenbord bieden in totaal 8.410 mAh, waarmee het apparaat het tijdens een volledige acht uur durende werk- of speeldag volhoudt. Het unieke, verbonden 4G LTE cat 4-toetsenbord (150 Mbps) is te gebruiken als wifi-hotspot voor maximaal vijftien gebruikers.

Om de lange lijst met functionaliteiten van de PLUS 10 volledig te maken, heeft het toestel een camera zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde, met een flitser aan de voorkant – ideaal voor videotelefoongesprekken en foto’s.

Beschikbaarheid

PLUS 10 (WiFi//4G) wordt in Nederland vanaf juni 2016 verwacht in metallic zilver voor een prijs van 349,99 euro.