Alcatel-Lucent OmniSwitch 6450

Krachtig en ‘stackable’, zo zou je de OmniSwitch 6450 kunnen omschrijven. Leverancier Alcatel-Lucent is een verrassende naam in de wereld van data/networking en heeft een product neergezet met een sterke prijs-prestatieverhouding. De op performance gebouwde OmniSwitch 6450 zet hierin de toon.

Kenmerkend aan deze switch is de benadering van security. Je kunt als beheerder op gebruikerniveau bepalen welke rechten je aan welke personen toekent. Alcatel Lucent noemt dat hun ‘User Network Profile’-technologie, onderdeel van de Unified Access-filosofie die een einde moet maken aan functionele- en beheerproblemen met lan/wlan. En dat is waardevol, want management op apparaatniveau wordt steeds lastiger in een tijd waarin iedereen met zijn mobieltje en laptop van het netwerk gebruikmaakt.

Zaken als QoS, toegangsrechten en securityprofielen kun je per gebruiker inregelen. Multimediatoepassingen en zaken als voip of videoconferencing kun je voorrang verlenen voor probleemloos commnicatieverkeer. De switch denkt hierin met je mee: via een speciaal dashboard krijg je suggesties voor de verbetering van deze QoS. Sterk punt is ook de schaalbaarheid. De OmniSwitch 6450 kun je uitbreiden door meerdere te koppelen. Het beheer van meerdere OmniSwitches kan dan plaatsvinden alsof het één virtuele switch betreft, waarbij het ook niet uitmaakt wat de fysieke locatie van de apparaten is. Dat maakt de OmniSwitch 6450 een toekomstvaste investering. Ook kun je voeding en functionaliteit redundant uitvoeren.

De OmniSwitch 6450 is verkrijgbaar in versies met 10, 24 of 48 poorten, Gigabit- en Fast-Ethernet-configuraties en al dan niet met PoE-poorten en fibersupport. De Alcatel-Lucent OmniSwitch 6450 is in de Benelux leverbaar via NexTel.

Prijs: op aanvraag
Info: www.nextel.nl / enterprise.alcatel-lucent.com

MKB Best Choice 2013