Alle Mio's voorzien van nieuwe software

Navigatieproducent Mio Technology vernieuwde deze zomer haar sofware. De Navigon-software (zoals ook toegepast op de Sony-navigators) werd vervangen door MioMap v3. Deze software draait nu op de nieuwste Mio's en is als een upgrade beschikbaar voor oudere modellen.

MioMap v3 is volgens Mio 'software van de volgende generatie', die wordt gekenmerkt door een snelle routeherberekening, een vloeiende zoom- en panfunctie, een bijzonder gedetailleerd, geanimeerd kaartscherm, en tevens door een gentegreerde flitspalendatabase en TMC-ondersteuning (TMC staat voor gratis verkeersinfo via een radiokanaal). De software komt samen met Tele Atlas-kaarten (2006.1) van West-Europa. Kaarten van Oost-Europa en de VS zijn eveneens verkrijgbaar.

In een eerste test beoordeelt WINMAG deze nieuwe MioMap-software als een verbetering.

De MioMap-software staat al op de huidige Mio-navigators, de P350, de P550 en de A701 en is tevens als upgrade op een geheugenkaart beschikbaar, voor installatie op de oudere modellen: de A201 en de Mio A168.

Flitspalendatabase
De flitspalendatabase aan boord van de softwar bevat de locaties van alle bekende, vaste flitspalen, net als de waarschijnlijke locaties van de mobiele flitspalen. Wanneer er nieuwe flitspalen worden geplaatst, kan de gebruiker de betreffende locaties toevoegen. Het is ook mogelijk om Mio-producten te synchroniseren met de MioMap-database, om de laatste, door andere leden van de Mio-gebruikersgemeenschap toegevoegde locaties te downloaden.

Alle versies van MioMap v3 zijn verkrijgbaar in de handel, en tevens via de webwinkel van Mio Technology.

Mio P550
De P550 van Mio is een van de meest interessante apparaten in het assortiment bij Mio. Het is een Pocket PC met ingebouwde SiRFstar III gps-antenne, zodat hij direct uit de doos kan navigeren. Daarbij beschikt de P550 over WiFi en Bluetooth, zodat hij via een Bluetooth-telefoon mobiel kan internetten. Via WiFi kan internetten snel en goedkoop via een hotspot of een draadloos lokaal netwerk. Omdat de handheld draait onder Windows Mobile 5.0 kan hij als de beste synchroniseren met Outlook, door de ether of via een draadje.

De P550 van Mio is verkrijgbaar met MioMap v3-pakketten met kaarten van Europa voor 436,24. Zonder MioMap v3 en kaarten van Europa bedraagt de adviesprijs in de detailhandel 359,71.

Mio P350
De Mio P350 bevat dezelfde mogelijkheden als de P550, alleen geen WiFi-antenne en Bluetooth. De adviesprijs hiervan bedraagt 267.87 zonder MioMap v3 en kaarten van Europa en mt MioMap v3 en de kaarten van Europa kost hij 344.40.

Upgrade
MioMap v3-kaarten zullen ook verkrijgbaar zijn voor alle pdas en de C-reeks voor Oost-Europa, de VS en Canada. Gebruikers van Mio-producten kunnen een upgrade uitvoeren vanaf MioMap v2, door de SD-kaart te kopen in de e-winkel van Mio op www.mio-tech.be. Deze kaart zal verkrijgbaar zijn vanaf 1 oktober, samen met de SD-kaarten voor Oost-Europa, de VS en Canada.

Info: www.mio-tech.be