Alles voor kantoor: AVM FRITZ!Box

Het nieuwe werken is al niet zo nieuw meer, maar is eveneens nog geen algemeen goed. Voor zelfstandigen en kleine bedrijven is het nog een uitdaging om alle bedrijfsgegevens overal en veilig beschikbaar te maken. Feitelijk is het met de huidige communicatieproducten echter redelijk simpel om een veilige en betaalbare oplossing voor het nieuwe werken in te richten.

Een product zoals de FRITZ!Box Fon WLAN 7390 kan als volledige communicatiecentrale voor mkb dienen. Deze router combineert onder andere de mogelijkheden voor razendsnel internet,  telefooninstallatie, fax en IT-netwerk met wifi en toegang op afstand. De eenvoudigste manier om gegevens centraal binnen een netwerk op te slaan is om een externe hardeschijf via usb aan de FRITZ!Box aan te sluiten.

De harde schijf kan eenvoudig geconfigureerd worden om als Network Attached Storage (NAS) te fungeren. Om de opslagruimte en backupmogelijkheden nog verder uit te breiden kan er ook speciale nas-hardware aan de FRITZ!Box gekoppeld worden via ethernet. Daarnaast is het mogelijk om de netwerktoegang via Virtual Private Network (VPN) te beveiligen.

Via een VPN-portaal biedt AVM een configuratieprogramma om gebruikers te ondersteunen bij de inrichting van hun VPN en tips en trucs om configuratiefouten en daaruit voorkomende  beveiligingslekken te voorkomen. Welke configuratie en methode men ook kiest, de combinatie van de FRITZ!Box met een opslagproduct geeft particulieren en mkb bijna dezelfde mogelijkheden om flexibel werken te ondersteunen als grote bedrijven. Met een FRITZ!Box ligt het nieuwe werken voor iedereen binnen handbereik.

Meer info: www.avm.de