Alles voor kantoor: Eizo FlexScan SX2462W

Eizo rust de 24 inch FlexScan uit met een h-ips-scherm, een doorontwikkeling van de ips-techniek, waarbij de verschillende beeldpunten (1920 bij 1200) veel dichter tegen elkaar liggen. Uit onze metingen blijkt het scherm honderd procent van het sRGB-spectrum te kunnen weergeven en liefst 99 procent van het AdobeRGB-spectrum. Niet alleen in het midden, maar ook aan de randen van het scherm blijven de kleuren zeer constant.

Zetten we het scherm op de voor fotobewerking aangeraden 120 cd/m, dan valt op dat de linkerbovenhoek iets lichter is dan de rest van het scherm. Zet je de achtergrondverlichting hoger, dan vermindert dit probleem aanzienlijk. Eizo maakt gebruik van een 10-bits omzetting, wat betekent dat het scherm meer dan 1 miljard verschillende kleuren kan weergeven. Zeer kleine nuances in kleuren blijven daardoor zichtbaar.

Bij het ontwerpen van de behuizing ging functie duidelijk boven vorm, de SX2462W is een fors apparaat, dat overigens zeer uitgebreid te verstellen is. Niet alleen de hoogte en de hoek van het scherm zijn aan te passen, je kunt er ook voor kiezen het gehele scherm een kwartslag te draaien.

Eizo staat bekend als fabrikant van zeer goede monitoren voor de grafische industrie en dat laten ze zien met de FlexScan SX2462W. Vooral met de uitstekende kleurweergave scoort de Eizo punten. Voor de echte fijnproevers, heeft Eizo overigens ook nog de ColorGraphic- en ColorEdge-schermen, die nog beter zouden moeten presteren maar ook duurder zijn in aanschaf.

Prijs: € 899,-
Info: www.eizo.nl


Ewald Verholt‘Een monitor wordt te vaak als sluitpost gezien’

Ewald Verholt, Sales Manager Eizo

‘De filosofie van Eizo is om producten van een hoge kwaliteit te creëren die een verschil maken op de werkplek, door toepassing van eigen onderzoek en technologische ontwikkeling. Daarnaast willen we vooral een duurzame oplossing bieden voor de specifieke vraag van de gebruiker. Wat opvalt is dat veel bedrijven en instanties vooral naar buiten toe veel communiceren betrokken te zijn bij milieu en duurzaamheid en ook het welzijn van personeel als een van hun core values beschouwen.

In de dagelijkse praktijk blijkt toch regelmatig dat wanneer het om de eigen werkplek gaat, een monitor als sluitpost of als vanzelfsprekend wordt mee besteld zonder echt naar de specificaties en de eisen te kijken.

Gelukkig zijn er ook andere voorbeelden, maar ik vind dat dit toch wel eens naar voren gebracht mag worden. We moeten niet vergeten dat we heel wat (werk) uren achter ons beeldscherm doorbrengen en dat een goed ingerichte werkplek voor werkgever én werknemer bijdraagt aan het werkplezier, en dus een positieve invloed heeft op de productiviteit en arbeidsomstandigheden.

De aard van de werkzaamheden bepalen in wezen de eerste selectie. Vanuit bedrijfseconomisch oogpunt spelen er over het algemeen ook andere beweegredenen een rol. Ik ben nog steeds een groot voorstander van het meenemen van meerdere aspecten in de beslissing, waarbij aanschafprijs niet altijd de eerste prioriteit heeft, maar de oplossing voorop staat en een veilige investering met lage kosten gedurende de gehele looptijd gewaarborgd wordt. Behalve de aanschafprijs spelen kosten die gemaakt moeten worden bij uitval, ziekte of RSI-klachten door ergonomische tekortkomingen van producten, energieverbruik en productiviteit ook een belangrijke bijdrage.'