Alles voor kantoor: NETGEAR ReadyNAS Duo V2

NETGEAR staat bekend om zijn solide, degelijke nas-apparaten voor thuis en het mkb. Dit apparaat met dubbele bay is daarin geen uitzondering. De Ready- NAS Duo V2 is de directe opvolger van de eerder door ons geteste ReadyNAS Ultra 2.

De grootste verandering valt op tijdens de installatie: de fabrikant trakteert ons op een compleet vernieuwde firmware. Waar ReadyNAS-apparaten voorheen beschikten over een functionele firmware met echter een wat Spartaans aandoende interface, kiest NETGEAR in de nieuwe RAIDiator-versie voor een gelikt en vooral overzichtelijk uiterlijk. Dat zal voor met name thuisgebruikers een opsteker zijn. Alle functies zijn helder gegroepeerd en gemakkelijk vind- en instelbaar. Verwacht geen tonnen aan businessfeatures, maar daar is het apparaat dan ook niet voor bedoeld. De thuiswerker en 'prosumer' vindt in de nieuwe firmware meer dan genoeg mogelijkheden.

Aan de buitenkant is niet veel gesleuteld. Wat ons betreft is dat helemaal geen ramp, want we zijn altijd erg te spreken over de strakke, functionele behuizingen. Ook het bekende deurtje – inclusief slot - maakt weer onderdeel uit van het geheel en zorgt dat de bays netjes zijn afgeschermd. De prestaties zijn mede dankzij de 1,6 GHz arm-processor meer dan voldoende voor het beoogde (thuis)gebruik. Handige feature is de 'power timer', waarmee je het apparaat op gezette tijden kunt uitschakelen. Wel zo prettig voor je energierekening.

Ook de ReadyRAS Remote-app is vernoemenswaardig: met deze app kun je via je smartphone gedeelde mappen op het apparaat benaderen. Jammer is daarbij wel dat het geen streaming toestaat. Consumenten zullen tenslotte blij zijn met het gelikte NETGEAR Photos II, waarmee je foto's kunt uploaden en delen met anderen. Ook erg fijn zijn de twee usb-3.0-poorten, voor bijvoorbeeld een vlotte back-up of herstel. De drie jaar garantie is simpelweg netjes en getuigt van vertrouwen in het eigen product.

Prijs: €125,- (excl. btw)
Info: www.netgear.nl