Alles voor kantoor: Philips ErgoSensor

Het klinkt eigenlijk te futuristisch om waar te zijn: een monitor die je adviseert over een goede werkhouding en af en toe een passende waarschuwing toont of advies geeft. Toch is dat precies wat de onlangs geïntroduceerde Philips ErgoSensor-monitor doet. Dat is overigens geen 'aardig extra', maar een serieuze tool om rsi en ziekteverzuim terug te dringen en werknemers productiever te maken.

Hoe het werkt? Een CMOSsensor houdt de gebruiker nauwlettend in de gaten en grijpt waar nodig in. Het houdt onder andere in de gaten wanneer je ogen te dicht bij dreigen te komen. Ook detecteert de ErgoSensor de hoek waarin je hoofd zich bevindt. Blijkt dit langere tijd niet correct, dan biedt het advies middels een pop-up. Ook houdt het opeenvolgende werktijden bij en adviseert pauze te nemen wanneer je te lang achter elkaar doorwerkt.

Mensen met brillen en varifocale glazen zijn geholpen met de zogeheten Smart ErgoBase-techniek. Hiermee kun je de monitor tot bijna bureauhoogte verlagen voor een comfortabele inkijkhoek. Tenslotte analyseert de SmartImage-technologie de scherminhoud en past daar de schermprestaties  op aan, zodat je altijd verzekerd bent van een optimale weergave.

Prijs: € 259,-
Info: ergosensormonitor.com