Alphabet haalt Apple in als waardevolste bedrijf

Door een combinatie van groei in advertentieverkoop en besparingen op kosten zag Alphabet, het moederbedrijf van Google, haar winst stijgen tot ruim ruim 19,5 miljard euro. Het bedrijf heeft nu Apple ingehaald als waardevolste bedrijf ter wereld.

Alphabet maakt cijfers bekend

Alphabet werd in augustus van vorig jaar opgericht als moederbedrijf van onder andere Google, Nest en Fiber. Dit gebeurde vooral om duidelijkheid te scheppen over de verschillende diensten van het bedrijf die voorheen allemaal onder de naam Google werden geschaard.

Nu het eerste kwartaal van Alphabet's bestaan voorbij is, is het tijd om de cijfers bekend te maken. Die cijfers lagen hoger dan dat analisten hadden verwacht, met een omzet van 21,33 miljard dollar terwijl analisten rekenden op een omzet van 20,77 miljard dollar. Dit nieuws gaf de aandelen van Alphabet een boost van zes procent, waarmee de marktwaarde van het bedrijf over de 550 miljard dollar komt. De marktwaarde van Apple ligt op 538 miljard dollar, waarmee Alphabet Apple voorbij streeft als meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Website voor investeerders van Alphabet

Naast de bekendmaking van cijfers opende Alphabet ook meteen een website voor investeerders van het bedrijf. Je leest er onder andere alle kwartaalcijfers terug alsook de webcasts voor die kwartaalcijfers.

Alphabet haalt Apple in als waardevolste bedrijf
Niet Apple, maar het moederbedrijf van Google is het waardevolste bedrijf ter wereld.