Altaro VM Backup

Altaro VM Backup is feitelijk een vertrouwde oplossing met een nieuwe naam. Verzorgde de software voorheen alleen backups voor Hyper-V-systemen, heeft deze nu ook de functionaliteit om backups van VMware-systemen te maken. Hierdoor moest er een nieuwe naam voor de software komen, dus werd die veranderd in VM Backup, die de nieuwe functionaliteiten van de software prima dekt.

De software mikt voornamelijk op gebruikers uit het mkb, daar is de software dan ook naar ingericht. Met gemak maak je via de opgeruimde interface snel backups van jouw virtuele systemen, zowel Hyper-V als VMware. Management gaat via één gecentraliseerde console voor beide type vm's, en gecentraliseerd management is ook mogelijk als je je vm's bij verschillende hosts hebt ondergebracht. Meerdere backups kunnen live simultaan worden uitgevoerd. Dit betekent dus zero downtime voor jouw organisatie. Je hebt diverse mogelijkheden tot inplannen van backup jobs tot je beschikking. Desgewenst kun je backups en restores ook op afstand uitvoeren via een remote management tool.

Altaro VM Backup biedt diverse restoreopties die zodanig flexibiliteit bieden dat de software eigenlijk altijd wel binnen jouw organisatie goed tot zijn recht komt. Zo kun je bijvoorbeeld een backup maken van een vm die je terug kunt zetten vanuit verschillende tijdspunten. Met andere woorden: je hebt een geschiedenis-library van een vm in handen die je in staat stelt de tijd terug te draaien als dat nodig is. Ook een functie die best uniek genoemd mag worden is de restore van meerdere vm's naar een enkele host. Hiervoor hoef je alleen de naam te veranderen van het te restoren systeem terwijl je live vm's ongemoeid blijven. Een voor veel gebruikers ongetwijfeld prettige functie is de granular restore, waarbij je op file-niveau een restore kunt uitvoeren. Niet alleen dat, er is ook volledige Exchange-integratie met betrekking tot backups en restores. Dus zelfs als je een email terug wilt halen, is dit gewoon mogelijk. Dit gaat snel en vlot via een file browser-achtige interface, en maakt een backup nog waardevoller dan deze al was.

Je backups kun je lokaal opslaan of op een netwerkopslaglocatie. Onsite-opslag is ook een mogelijkheid, of een mix tussen lokale- en offsite-opslag. Daarnaast biedt Altaro desgewenst offsite-opslag middels de cloud voor organisaties. Veiligheid voor jouw backups is gegarandeerd, want elke backup maakt gebruik van AES-encryptie. Je kunt de integriteit van backups ook verifiëren. Hier biedt de software je een sandbox-omgeving voor waarmee je gemakkelijk een backup kunt testen zonder permanente verandering aan je systemen aan te brengen. Altaro VM Backup is een volledige oplossing voor backups van VMware- en Hyper-V-systemen. De focus op gebruiksgemak is prettig, met name de functionaliteiten die stuk voor stuk handig zijn, maken de oplossing een must voor elke organisatie die gebruikmaakt van vm's. De prijs is bovendien aantrekkelijk, waarmee de oplossing van Altaro zich bovenaan schaart qua backup-oplossingen.

Prijs: €325,-
Info: go.altaro.com/nl

MKB Best Choice 2015