Amazon brengt 'connected speaker' genaamd Echo uit

Amazon heeft een 'connected speaker' genaamd Echo uitgebracht. Het bijzondere aan deze speaker is dat hij altijd aan staat en luistert naar commando's waar zijn virtuele assistent op kan reageren met informatie of door een taak uit te voeren.

Specificaties

Het apparaat is heeft een cilindervorm en het geluid is hard genoeg om in de gehele kamer te horen. De Echo heeft zeven microfoons aan de bovenkant, waarmee hij je altijd hoort, ook al sta je ergens anders in de kamer. Achtergrondgeluiden worden eruit gefilterd, zelfs als dit muziek is. Op deze manier kan de Echo jouw vragen en opdrachten beter verstaan. Het apparaat wordt verscheept met een dedicated Echo app die bij de speaker hoort. De app draait op Fire OS en Android. Voor iOS is er een web-based app via Safari. Deze web-based app is ook voor de desktop geschikt.

De speaker is 360 graden en werkt met Bluetooth en built-in support voor het afspelen van muziek van Amazon Music Library, Prime Music, TuneIn en iHeartRadio. In Amerika kun je ook lokaal nieuws en weerberichten ontvangen, maar het is niet bekend of dit in Nederland ook mogelijk is. De informatie die de Echo je geeft komt van Wikipedia. Dit kan informatie zijn zoals de definities van een woord. Ook kun je alarmen, timers en lijsten in Echo programmeren, zodat je altijd op tijd bent. Later komen er nog meer features voor de Echo.

Uitnodiging

De Echo kost ongeveer honderdzestig euro, maar Prime members krijgen korting. Voor deze leden is het apparaat ongeveer tachtig euro. Om de Echo te bestellen heb je een uitnodiging nodig, die je kan opvragen bij de website van Amazon.