Amazon onthult drie nieuwe Kindle-tablets en e-reader

Amazon heeft gisteren drie nieuwe Kindle-tablets én een compleet nieuwe e-reader geïntroduceerd. Een aantal van de nieuwe Kindle-tablets zullen ook naar Europa komen, of dit ook voor Nederland geldt is nog niet bekend.

De Fire HD is een iets luxere uitvoering en komt in twee uitvoeringen: 7 en 8.9 inch. Laatstgenoemde heeft een scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels waardoor het afspelen van full-hd-video’s tot de mogelijkheden behoort. Het is echter nog onbekend of dit type ook naar Europa komt. De 8.9 komt er ook als LTE-uitvoering.

Het 7-inch HD-model is leverbaar in een 16 en 32 GB-uitvoering en beschikt over een camera aan de voorzijde. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en is daardoor een geduchte concurrent voor de Nexus 7 van Google. De Fire HD 7-inch is 8.8 millimeter dik en weegt 566 gram.

Ook de huidige Kindle Fire kreeg een update van Amazon. Zo moet een nieuwe processor ervoor zorgen dat de tablet maar liefst veertig procent sneller is dan zijn voorganger. Verder verdubbelt Amazon het werkgeheugen en zou de accuwerktijd verlengd zijn.

Kindle Fire HD 8.9

Tijdens de persconferentie onthulde Amazon ook een nieuwe e-reader, de Kindle Paperwhite. Deze e-reader beschikt over led's die het scherm kunnen verlichten. Ook de ‘gewone’ Kindle kreeg een lichte update en bovendien een lagere prijs.

De nieuwe tablets zijn vanaf 25 oktober te bestellen in diverse Amazon-webwinkels, zoals die van Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. De Kindle Fire kost 159 euro, de Fire HD (momenteel alleen in een 7-inch uitvoering) gaat 199 euro kosten (16 GB-model).

Wanneer de 8.9 inch Fire HD en Paperwhite naar Europa komen is nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk of de Europese versies ook naar Nederlandse adressen te versturen zijn. Naar verwachting opent Amazon dit jaar nog wel een winkel in Nederland.

Kindle PaperWhite