Amazon opent nieuw kantoor in Nederland

Vanaf vandaag is een nieuw kantoor van Amazon operationeel in Nederland, gericht op de ondersteuning van de cloud-services die het bedrijf aanbiedt.

Het kantoor staat in Den Haag en geldt als aanvulling op het in 2013 geopende Amazon Development Center. Klanten die de Amazon Web Services (AWS) afnemen kunnen voortaan bij dit kantoor terecht voor ondersteuning in hun eigen taal.

Volgens Amazon behoren Nederlandse bedrijven tot de pioniers wat betreft het gebruik van clouddiensten binnen Europa ten tijde van de lancering van AWS in 2006. 'De keuze om een kantoor in Nederland te openen wordt gemotiveerd door het snelgroeiende klantenbestand, het ruimschoots aanwezige lokale talent en de investeringen die we doen ter ondersteuning van de cloudtransitie van heel Europa', aldus Werner Vogels, Chief Technology Officer en Vice President van Amazon.com. 'We kijken er naar uit om met nog meer bedrijven in Nederland te werken en ze te helpen innoveren en tegelijkertijd een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid te realiseren.'

Voor meer informatie over AWS kijk je op de officiƫle website.