Amerikanen dagen Apple voor de rechter

In Amerika lopen inmiddels twee rechtszaken tegen Apple voor het volgen en opslaan van locaties. De aanklagers vinden dat de fabrikant hiermee hun privacy schendt. Vorige week stelden twee VVD-Kamerleden al kamervragen over de onthulling.

Een bezoeker van de website Macrumors koos voor een directere aanpak en schreef een e-mail aan Apple-frontman Steve Jobs. Hierin vroeg zij hem waarom hij het nodig vindt gebruikers te volgen. 

Om haar vraag kracht bij te zetten verklaarde ze over te stappen naar Android als hij hier niks over wilde zeggen. Jobs stuurde echter een mail terug waarin hij aangaf dat juist Android dit doet en de informatie over Apple onjuist is. De fabrikant heeft de mail van Jobs niet officieel bevestigd.  

Ook Google heeft inmiddels gereageerd op het voorval. Zij verklaarden dat gebruikers van hun besturingssysteem van te voren de keuze krijgen om hun locatie te delen. Deze deling zou een betere gebruikerservaring opleveren. Ook zou de informatie maar een korte tijd op het toestel worden opgeslagen en wanneer het naar een centrale server van Google wordt gestuurd is het niet terug te leiden naar een specifieke gebruiker.