'Android 2.4 al in april te gebruiken'

Android 2.4 zal al in april te gebruiken zijn, wanneer de smartphone ViewPad 4 van Viewsonic met het nieuwe besturingssysteem op de markt verschijnt. Dat meldt Pocket-lint op basis van een gesprek met Viewsonic.

Eerder meldde Pocket-lint dat versie 2.4 deze zomer zal verschijnen, maar Google zou echter de release naar voren hebben geschoven. Android 2.4 zal namelijk ook apps kunnen draaien die eigenlijk voor Honeycomb, Android 3.0 voor tablets, zijn gemaakt. De Motorola Xoom met deze versie aan boord zal waarschijnlijk zeer binnenkort al in de winkels liggen.

Dit zou ook de reden zijn dat er nog maar weinig toestellen op de markt zijn die Android 2.3 (Gingerbread) draaien. Google lijkt deze versie min of meer over te slaan, temeer omdat volgens Pocket-lint versie 2.4 ook Gingerbread zal worden genoemd. De enige nieuwe feature zou dan ook de mogelijkheid zijn om apps gemaakt voor dual core-tablets met Honeycomb op single core-smartphones af te spelen.

Waar eerst nog werd gedacht dat Android 2.4 de bijnaam Ice Cream zou krijgen, zou deze benaming nu worden gebruikt voor de opvolger van Honeycomb, versie 3.1 van Android. Om enige ordening aan te brengen, zou Google voor Android-versies bedoeld voor smartphones het versienummer 2 gebruiken en voor Android-versies voor tablets het versienummer 3.