Android 4.4 heet KitKat

Laat het maar aan Google over om de wereld te verrassen. Na typische zoete dessertnamen op alfabetische volgorde als 'Gingerbread', 'Honeycomb', 'Icecream Sandwich' en 'Jellybean' dacht men de naam van Android 4.4 te weten. Deze zou 'Key Lime Pie' gaan heten, maar niets blijkt minder waar.

In een verrassende zet van de softwareontwikkelaar heeft het bedrijf versie 4.4 van hun open source-besturingssysteem Android vernoemd naar de Nestlé chocoladerepen 'KitKat'. Dat is behoorlijk onverwacht, want in plaats van een generieke dessertnaam hangt er nu een merknaam aan het besturingssysteem.

Google weet echter uit te leggen dat het niet om een deal tussen Google en Nestlé gaat. De reden voor de naam van versie 4.4 is volgens John Lagerling, die beslist over wereldwijde partnerschappen van het Android-besturingssysteem, om iets 'leuks en onverwachts' te doen. Volgens hem is er 'geen geld aan te pas gekomen' bij de keuze voor de naam.

Google en Nestlé kiezen dan misschien voor 'leuk' en 'onverwacht', een dergelijk partnerschap kan gevolgen hebben. Zo bestaat de mogelijkheid dat mensen het merk KitKat blijven associëren met het besturingssysteem Android. Hierdoor lopen beide schade op als de reputatie van een van de partijen schade oploopt.

Nestlé zal in ieder geval winkels in 19 markten wereldwijd voorzien van KitKat-repen in de vorm van de Android-mascotte. Inmiddels heeft Google voor de Google-campus een chocolade-versie van hun mascotte geplaatst. Android 4.4 wordt in oktober verwacht. Details over de nieuwe versie van het besturingssysteem zijn nog niet bekend.

Android 4.4 heet KitKat
Google verrast door met Nestlé in zee te gaan voor de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem