Android 5.0 draait op 1,6 procent van de toestellen

De update naar Android 5.0 Lollipop is nu uitgevoerd op 1,6 procent van de Anrdoid-toestellen, blijkt uit cijfers van Google. Het overgrote deel van de toestellen, 44,5 procent, draait nog op Android Jelly Bean, al is dat wel onderverdeeld in drie verschillende versies.

Android Lollipop is op een beperkt aantal toestellen beschikbaar. Eigenaren van de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en Nexus-toestellen kunnen inmiddels updaten naar het systeem. Toch is er al wel een groei te zien: in december werd Android 5.0 nog niet meegenomen in de cijfers, aangezien deze versie op minder dan 0,1 procent van de toestellen gedraaid werd. Echter is niet bekend op hoeveel procent van de smartphones de nieuwe versie van het operating system al uitgerold is.

Oudere versies

18,4 procent van de Android-gebruikers heeft een toestel dat draait op Android 4.1.x Jelly bean. Van de 4.2.x-versie maakt 19,8 procent nog gebruik, de laatste versie (4.3) draait nog op 6,3 procent van de toestellen. KitKat volgt als meest gebruikte versie van Android met 39,7 procent van alle toestellen. Android-versies die ouder zijn dan Android 2.2 Froyo worden niet meegenomen in de cijfers, aangezien de data uit de nieuwe Google Play Store wordt gehaald. De Play Store ondersteund alleen Android 2.2 en latere versies.