Android-app Flo helpt je met duurzamere rijstijl

Een digitale bijrijder die je real time tips en aanwijzingen geeft voor het verbeteren van je rijstijl en het besparen van brandstof. Bloedirritant of juist reuze handig? Vanaf nu kun je het zelf ervaren met de Android-app 'Flo'. Het Nederlands IT-bedrijf Decos heeft de betaversie zojuist vrijgegeven.

'Flo is uniek in de manier waarop de automobilist tijdens het rijden gecoacht wordt op goed en slecht rijgedrag', aldus Moniek Hop, Managing Director bij Decos. 'Doordat je al tijdens het rijden via beeld- en geluidssignalen feedback krijgt, weet je meteen waar je verbeterpunten zitten. Zo word je écht gestimuleerd om een betere bestuurder te worden. Met de Flo app wil Decos laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om minder brandstof te verbruiken en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Doordat je bewuster omgaat met het voertuig gaat je auto bovendien langer mee. Besparing voor het milieu én de portemonnee dus.'

Hoe Flo werkt

Flo is voor Android gebruikers gratis te downloaden vanuit de Google Play Store. Direct na installatie registreert de app alle ritten automatisch, op basis van GPS en bewegingssensoren. Tijdens het rijden geeft Flo punten voor goed rijgedrag, zoals rustig optrekken of het houden van een gelijkmatige snelheid, en trekt het punten af voor inefficiënt rijgedrag, zoals hard remmen of hard door de bocht gaan. Flo geeft deze feedback met audio- en visuele signalen, direct bij constatering en het toekennen of aftrekken van de punten. Doordat de automobilist de signalen leert herkennen, weet hij de betekenis van elk signaal snel te duiden waarop hij zijn rijgedrag meteen kan bijsturen. Aan het eind van de rit toont Flo de score en bewaart het alle ritten in de historie. Bovendien kan elke rit worden teruggekeken op een kaart om in detail te analyseren waar het goed ging en waar verbeterpunten zitten. Tevens worden kilometers, reistijden en routes automatisch vastgelegd.

Features van Flo:

  • Scoring van ritten, zodat bestuurders kunnen zien hoe goed ze hebben gepresteerd.
  • Audio- en visuele coaching op het rijgedrag tijdens de rit, zodat direct duidelijk is waar automobilisten zichzelf kunnen verbeteren.
  • Het stellen van een persoonlijk doel om duurzamer en goedkoper te rijden.
  • Ritten op de kaart terugkijken om verbeterpunten te analyseren.
  • Automatisch vastleggen van alle ritten, inclusief de score, afstand, reistijd en route.

De betaversie van Flo is vanaf vandaag gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Flo Dashboard