Android-apps in je Chrome-browser

Android-applicaties zijn nu ook te gebruiken binnen de Chrome-browser op Windows, Mac en Linux, en in het Chrome OS. Via ARC, de App Runtime for Chrome, is het mogelijk om jouw applicatie compatible te maken voor een desktopbrowser.

Tot nog toe zijn er slechts een paar apps beschikbaar gekomen voor een desktop en dat was vaak het resultaat van een hechte samenwerking tussen Google en de developer, meldt Ars Technica. Maar nu kun je je applicatie op ARC laten draaien via een nieuwe Chrome-app packager en is het mogelijk om ARC op elke desktop te laten draaien via de browser. Twee grote stappen vooruit in de ontwikkeling om Android-applicaties op je pc te laten draaien. Het enige grote besturingssysteem dat nog geen Android-applicaties kan draaien, is iOS.

Zet jouw app om naar ARC

Het wordt je erg gemakkelijk gemaakt om jouw Android-app ook beschikbaar te maken voor ARC, met ARC Welder kun je elke app omzetten naar een Chrome-applicatie, ondersteund door ARC. Daarnaast heeft Google een handleiding online gezet om jouw applicatie beschikbaar te maken voor ARC.

Pushnotificaties en kaarten

Het nieuwe systeem draait op Android 4.4 KitKat en Dalvik VM en niet op het snellere Android Run Time wat bij Android 5.0 Lollipop werd geïntroduceerd. Toch is het wel mogelijk om gebruik te maken van pushberichten, kaarten en de advertentiedienst van Google. Bovendien kun je ook inloggen met Google+ en kunnen de applicaties de locatie van de gebruiker opvragen. Het is echter niet mogelijk om in-app aankopen te doen. De eerste applicaties zijn al te verkrijgen in de Chrome Web Store.