'Android- en iOS-gebruikers kunnen straks pingen'

Research in Motion (RIM) is van plan om BlackBerry Messenger naar het Android- en iOS-platform te brengen, zo meldt de website BGR op basis van anonieme bronnen. Het gebruiken van de dienst staat beter bekend als 'pingen'.

BlackBerry Messenger is een van de belangrijkste reden dat de BlackBerry-toestellen zo populair zijn; in Nederland niet alleen onder professionele gebruikers, maar vooral onder jongeren. Met de dienst kunnen gebruikers elkaar gratis tekstberichten sturen, vergelijkbaar met sms'jes.

Volgens BGR is een release voor Android nog dit jaar te verwachten, iOS zou later volgen. Het gaat om een afgeslankte versie van BlackBerry Messenger.

Het lijkt op het eerste gezicht niet waarschijnlijk dat RIM een populaire dienst als BlackBerry Messenger op andere platformen beschikbaar maakt. Concurrerende diensten zoals WhatsApp zijn echter bezig met een opmars; met het beschikbaar maken van 'pingen' op andere telefoons zou RIM op deze populariteit willen inspringen en een nieuwe markt aan willen boren.