Android Market groeit relatief harder dan App Store

De App Store van Apple mag dan de grootste applicatiewinkel zijn, hoe lang dat nog duurt en of dat zo blijft is de vraag. Het aantal applicaties in de Android Market groeide het afgelopen half jaar relatief harder dan zijn concurrent.

Het aantal applicaties in de Android Market steeg met een indrukwekkende 127 procent. De App Store groeide weliswaar ook, al bleef het percentage steken op 44 procent meer apps.

Volgens onderzoeksbureau Lookout, dat deze cijfers naar buiten bracht, heeft Android MarketĀ  in dit relatieve groeitempo tot medio 2012 nodig om groter te worden dan de App Store.

Vergis je niet, de App Store is nog altijd veel groter dan Android Market. De App Store telt momenteel zo'n 350.000 applicaties, waar Android Market het met 'slechts' 90.000 mobiele softwaretitels moet doen. Ook in absolute aantallen groeide de App Store harder dan de Android Market.

Meer prijskaartjes

De Android Market staat bekend om zijn grote percentage gratis apps. Dat is nog steeds zo, al wordt het aandeel van de betaalde apps groter. Afgelopen halfjaar is dit aandeel van 22 naar 34 procent gegroeid. Ook worden Android-apps gemiddeld duurder. Van de apps met een prijskaartje was in februari 2011 nog maar 37 procent goedkoper dan 99 dollarcent, waar dat in augustus vorig jaar nog 61 procent was.

Een ander opvallend onderzoeksresultaat was het aantal apps dat ontwikkelaars gemiddeld per platform maken. Androidontwikkelaars schrijven gemiddeld zo'n 6,2 apps per persoon, waar App Store-programmeurs blijven steken op zo'n 4,8 apps.


Bron: Lookout