Android-ontwikkelaars zijn bang voor versplintering

Ontwikkelaars van Android-applicaties maken zich zorgen over het besturingssysteem. Ze zijn bang voor een versplintering door de vele hardware- en softwareverschillen van Android-producten. Google heeft al maatregelen aangekondigd.

Fabrikanten van Android-apparatuur krijgen van de zoekgigant een aantal beperkingen opgelegd, zo meldt Fortune. Ze mogen het besturingssysteem niet meer geheel naar eigen smaak aanpassen. Hiermee hoopt Google dat Android meer een eenheid gaat vormen zoals bij iOS het geval is.

Analist William Powers deed onderzoek onder 250 ontwikkelaars van applicaties. Van de Android-ontwikkelaars bleek 87 procent bang te zijn voor een versplintering van het besturingssysteem. Hun voorkeur gaat uit naar de aanpak van iOS door Apple; waarbij bijvoorbeeld één applicatie in één winkel genoeg is voor het bereiken van alle gebruikers.  

Bij de vraag welke downloadwinkel de ontwikkelaars het beste vinden, scoorde logischerwijs de App Store van Apple het hoogst. Op de tweede plaats staat de BlackBerry App World van Research In Motion en derde werd de Android Market van Google.