Anonymous verklaart oorlog aan Trump

De hackers van Anonymous richten hun pijlen op Donald Trump. Ze zijn van plan om websites van de presidentskandidaat op 1 april met DDoS-aanvallen te bestoken.

Trump maakt geen vrienden

​Het is niet de eerste keer dat het hackerscollectief Trump op de korrel neemt. In december haalde de controversiële politicus zich de woede van Anonymous al op de hals met kwetsende uitspraken over moslims. Trump zei dat hij moslims wilde verbieden om de Verenigde Staten binnen te komen. Hackers vielen vervolgens diverse websites aan, maar serieuze gevolgen had dat niet. 

Anonymous houdt Trump in de gaten

De strijd tegen Trump, die overigens meerdere vijanden heeft, wordt verder opgevoerd. Anonymous kondigde dat aan in een recente videoboodschap op YouTube. 'Beste Donald Trump, we houden je al een tijdje in de gaten en wat we zien, is zeer verontrustend', zegt een woordvoerder die het bekende masker draagt.

'Je inconsequente en haatzaaiende campagne en je afschuwelijke daden en ideeën brengen niet alleen in de Verenigde Staten een schokgolf teweeg, maar overal ter wereld', gaat hij verder. 'Je zegt wat je publiek wil horen, maar de werkelijkheid is dat jij nergens voor staat, behalve voor hebzucht en machtslust.'

Oorlogsverklaring 

In de video doet Anonymous een oproep aan hacktivisten wereldwijd. 'We willen dat jullie zijn websites uit de lucht halen en achter zaken proberen te komen die hij verborgen wil houden. We moeten zijn campagne ontmantelen en het merk Trump saboteren. We moedigen iedereen met een computer aan om mee te doen aan deze operatie. Dit is geen waarschuwing, maar een oorlogsverklaring.'

De hackers hebben volgens Business Insider ook privégegevens van Trump en een lijstje met mogelijke doelwitten gepubliceerd, waaronder de websites trump.com en donaldjtrump.com. 

Anonymous verklaart oorlog aan Trump
Die oorlog omvat DDoS-aanvallen en het saboteren van zijn campagne.