Antivirusbedrijf SurfRight opgekocht door Sophos

Het Nederlandse SurfRight, bekend van het antivirus- en spywareprogramma HitmanPro, is opgekocht door het Britse beveiligingsbedrijf Sophos. 'Niet gek voor een hobby-projectje', vindt oprichter Mark Loman.

Sophos koopt SurfRight op

​​'Ik ben nooit met het grote geld bezig geweest. Ik wilde gewoon mensen helpen om hun computer veilig te houden', vertelt Mark Loman aan het AD. Toch komt het grote geld nu binnen, want Sophos heeft SurfRight voor ongeveer 29 miljoen euro opgekocht. Hoewel dit geen recordbedrag is, realiseert Loman zich wel dat er maar zelden zo'n bedrag voor een kleinschalig bedrijf wordt gegeven. 'Per teamlid is het een prachtig bedrag', aldus Loman.

HitmanPro bij Sophos

Sophos laat weten na de overname de ontwikkeling van de software door te zetten en te integreren in de eigen beveiligingssoftware. Alle medewerkers behouden volgens Sophos hun baan. 'SurfRight is een groeiend, winstgevend bedrijf met een gevestigd klantenbestand en bewezen beveiligingsmogelijkheden', aldus Kris Hagerman, ceo van Sophos, in een persbericht. 'Het team heeft krachtige, innovatieve endpoint-technologieën ontwikkeld dat meerdere vormen van geavanceerde beveiliging en migratie aanbiedt. Maar het is nog steeds eenvoudig te gebruiken.'

'SurfRight's producten hebben dezelfde productvisie die we bij Sophos hebben', gaat Hagerman verder. 'Namelijk dat zelfs de meest geavanceerde it-beveiligingsproducten eenvoudig te gebruiken, implementeren en managen moeten zijn, bij organisaties van iedere grootte.'

SurfRight

Het in 2004 als hobby-project ontwikkelde HitmanPro werd in eerste instantie gratis op internet weggegeven door Loman, al vroeg hij wel een vrijwillige bijdrage. In 2007 begon Loman voor zichzelf met zijn tweelingbroer en toenmalige collega. Inmiddels is HitmanPro niet meer gratis, maar voor 19,95 euro per jaar te koop.

HitmanPro is nu nog te koop via de website van SurfRight. Of dat zo blijft, is niet bekend.