Aparte app voor groepenbeheer op Facebook geïntroduceerd

Facebook lijkt haar verschillende mogelijkheden steeds meer te willen scheiden. Zo werd er in 2011 al een Messenger-app gemaakt, en nu komt er een aparte Facebook Groups App uit. Hiermee kunnen gebruikers hun Facebook-groepen in een aparte applicatie aanmaken, bekijken en beheren.

Tot voor kort was de Facebook-applicatie de enige mogelijkheid om groepen te bekijken en te beheren. Met Facebook Groups zijn deze groepen een stuk overzichtelijker gemaakt. Stonden ze in de Facebook-app nog in een lijstje, hier staan ze netjes gesorteerd. Deze volgorde kun je overigens aanpassen, simpelweg door een groep aan te raken en te slepen.

Gebruik

De applicatie heeft vier tabbladen: je groepen, meldingen van de groepen, suggesties en instellingen. De lay-out heeft wat weg van de Messenger-app, die ook vier tabbladen heeft. Wil je suggesties van nieuwe groepen? Dan moet je eerst zoeken op groepen die je interessant lijken, wat onlogisch aanvoelt. Een nieuwe groep maken kan door simpelweg onderaan op het plus-symbool te klikken. De applicatie geeft vrolijke, maar wat kinderlijke afbeeldingen bij de verschillende categorieën. Verder werkt het aanmaken van een groep hetzelfde als op de pc. Ook is het mogelijk om je favoriete groepen op je homescherm te zetten.

Toekomst?

Facebook Groups maakt het sociale netwerk op de mobiele telefoon en tablet net weer iets overzichtelijker, een visie die Facebook al langer blijkt te volgen. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig wat dit uiteindelijk gaat betekenen voor de overkoepelende Facebook-app.

Facebook Groups is gratis te downloaden voor iOS en Android.